BIO SOK IZ MLADE PIRE

zeleno bogastvo

100% naravni sok iz ekološko pridelane pire

v zamrznjenem stanju

BIO SOK IZ MLADE PIRE


NAVODILA ZA UPORABO IN HRANJENJE

Sok pšeničnih bilk je dopolnilo k prehrani in zanj ne smemo navajati nobenih pozitivnih učinkov na zdravje. V kolikor vas zanima več, priporočamo, da jih s pomočjo spleta in strokovne literature proučite sami ali pa se za pomoč obrnite na proizvajalca.

Povprečna hranilna vrednost na 100 gramov

Energijska vrednost      

69 kJ/16 kcal

Maščobe

od tega nasičene maščobne kisline

0,20 g

0,1 g

Ogljikovi hidrati

od tega sladkorjev

1,1 g

0,8 g

Beljakovine

2,5 g

Sol                        

2,5 mg

Priprava bio soka mlade pire za uživanje

Bio sok mlade pire uživamo vedno samo zjutraj na prazen želodec kot prvi obrok, pred zaužitjem vode, čaja, cigarete, sadja ali ostale hrane, itd.  Kocko bio soka mlade pire raztopimo v steklenem kozarcu z negazirano vodo, najboljša je voda v stekleni embalaži, uporabna pa je tudi iz plastenke. Vode iz vodovoda ne smemo uporabljati zaradi vsebnosti klora. Kocko soka z dodano vodo cel čas mešamo s plastičnim ali keramičnim priborom (ne kovinskim) vse do raztopitve. Če je mešanica preveč mrzla se lahko pogreje tako, da se v drugo večjo posodo natoči vodo do temperature 40oC in se kozarec s kocko soka postavi v to večjo posodo s toplo vodo. Mešanico soka in vode je potrebno cel čas mešati in po raztopitvi takoj popiti.  Celoten proces raztapljanja traja cca 2 minuti. Po zaužitju bio soka mlade pire ne smemo nič piti – niti vode, ne jesti, ne kaditi  najmanj  0,5 ure za vsako popito kocko soka (1 kocka – 0,5 ure, 2 kocki – 1 ura, 3 kocke 1,5 ure, itd.) zato, da telo posrka sok v krvni obtok. Potrebna količina vode za raztopitev kock bio soka je odvisna od števila kock, ki jih raztapljamo:
(1 kocka bio soka – do 0,5 dcl vode, 2 ali več kock – toliko da kocke prekrijemo z vodo in jih raztopimo).

Koliko kock bio soka mlade pire naj pijemo

Število zaužitih koc bio soka pirine trave na dan in obdobje uživanja je odvisen od vsakega posameznika, od njegovega počutja in potreb. Za podrobnejša navodila (število kock in čas uživanja) o uživanju bio soka pirine trave, se posvetujte s proizvajalcem. Ko uživamo 2 ali več kock bio soka mlade pire, dnevno vedno pričnemo prvi dan z 1 kocko, drugi dan z 2 kockama, tretji dan s 3 kockami, itd. Ko pridemo do želenega števila kock na dan, nadaljujemo s tem številom vsakodnevno. V fazi začetka uživanja bio soka mlade pire (drugi do četrti dan) se lahko pojavi rahel glavobol, mehkejše blato, spahovanje, ipd.. Težave po nekaj dneh minejo.

Hranjenje bio soka mlade pire

Bio sok iz mlade pire se transportira v hladilni torbi in hrani v zamrznjenem stanju na -18oC. Če se bio sok mlade pire iz kakršnegakoli vzroka odtali, ga je potrebno zavreči.

Priporočljiva literatura:

Dr. Iztok Ostan: Žive vode
Steve Meyerowitz: Pšenična trava, najboljše zdravilo narave
Ann Wigmore: The Wheatgrass Book


Za dodatne informacije o soku iz mlade pire se obrnite na proizvajalca.

ZELENO BOGASTVO

BRANKO KRUH s.p., IZDELAVA SOKA

Bevkova ul. 10, 2331 Pragersko, Slovenija

GSM: +386 (0) 51 691 520 | e-pošta: info@zelenobogastvo.si

Matična št.: 7201435000 | Davčna št.: 88542181

TRR: SI56 0468 2011 4400 430

Copyright © 2016 ZELENO BOGASTVO, Branko Kruh s.p.

Število obiskovalcev: 251762.