regratova korenina v embalaži zeleno bogastvo

Napitek za razstrupljanje

Regrat je močno razširjena zdravilna trajnica, ki raste po mnogih travnikih in poteh. Regratova korenina, Taraxacum officinale, so še posebej dragocene in so pravi zaklad.

Regratovo korenino nabiramo v zgodnji pomladi (pred cvetenjem regrata) ali pozno v jeseni. Primernejši čas je jesen, ker se takrat rastlina pripravlja na zimo in v sebi kopiči snovi, da bo prezimila in lahko v pomladnem času ponovno pognala, zato je jeseni v koreninah še več učinkovin kot spomladi.

Prodajna mesta

ZELENO BOGASTVO, Branko Kruh s.p.
Bevkova ulica 10, 2331 Pragersko
Tel. 051 691 520
www.zelenobogastvo.si

TRGOVINA SONČNICA MURSKA SOBOTA
Obrtna ulica 26
9000 Murska Sobota
Tel. (02) 526 16 39
E-pošta: trgovinasoncnica@siol.net
www.soncnica.si

TRGOVINA SUZANA
SUZANA KOŠMERL s.p.
Ul. Staneta Žagarja 2b,
4240 RADOVLJICA
Tel. 040 433661
FB: Trgovina Suzana

Kako nabrati in uživati regratovo korenino?

Pri nabiranju smo previdni, da korenine ne ranimo, saj tako iz nje odteče mleček, ki je pri regratu zdravilen. Korenine očistimo in posušimo (korenin pri čiščenju ne spiramo, najbolje je, če si pri čiščenju pomagamo s krtačko). Sušimo jih pri temperaturi do največ 40 °C.

Ko so korenine povsem posušene in narezane, jih shranimo v temnem steklenem kozarcu in suhem prostoru. Suhe korenine zdrobimo v prah s pomočjo ročnega terilnika. V električnem mešalniku jih ne smemo mleti, ker bi zaradi segrevanja izgubile zdravilne učinkovine. Pol čajne žličke prahu pomešamo z 2 dcl mlačne vode in popijemo večkrat na dan kot hladen napitek.

regratova korenina v žlici kako pridobimo regratovo korenino

Vsebina ni nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jo le kot vir splošnih informacij. BIO SOK MLADE PIRINE TRAVE je dopolnilo k prehrani in zanj ne smemo navajati nobenih pozitivnih učinkov na zdravje.

V kolikor vas zanima več, priporočamo, da jo s pomočjo spleta in strokovne literature preučite sami ali pa nas kontaktirajte na tel. št. 051 691 520, na email info@zelenobogastvo.si ali preko spodnjega obrazca. Z veseljem vam bomo pomagali.